Agenda

Anne Marie Preusting geeft op 16 november een workshop Mindfulness & Neurodiversiteit op het congres van Impuls en Woortblind.

Mindfulness - Werk&Leven cursus

 • 8 avonden in okt-dec, 19.00-21.30
  28 okt
  4, 12 (di), 18 & 25 nov
  2, 9 & 16 dec

Klik hier voor meer informatie.

Dyslexie & Werk (4-daagse)

 • 17&18 okt, 31 okt&1 nov (do&vrij)
 • 25 t/m 28 nov (ma t/m do)
 • 12&13 dec (do&vrij), 16&17dec (ma&di)
 • 23&24 jan, 30&31 jan (do&vrij)
 • 5&6 mar, 12&13 mar (do&vrij)
 • 7&8 mei, 14&15 mei (do&vrij)
 • 25&26 jun, 2&3 jul (do&vrij)

InCompany training mogelijk in overleg.

Klik hier voor meer informatie.

 

Volg MYH ook via:

Ook in 2019 organiseert MindYourHeart een officiele 8-weekse MBSR/Mindfulness training.

De Mindfulness trainingsavonden zijn op maandagavonden en vinden plaats in Utrecht op de Amsterdamsestraatweg op de volgende data.

Ochtendcursus: Locatie Zen.nl, Amsterdamsestraatweg 66, 3513 AH Utrecht

 • 8 maandagochtenden in mei, jun, en jul, 9.30-12.00
  20 & 27 mei
  3, 17 & 24 jun
  1, 8 & 15 jul
  stiltedag 29 jun (za), 10.00-15.00

Avondcursus: Locatie Mind Your Heart, Amsterdamsestraatweg 542, 3553 EN Utrecht

 • 8 maandagavonden in mei, jun, en jul, 19.00-21.30
  20 & 27 mei
  3, 17 & 24 jun
  1, 8 & 15 jul
  stiltedag 29 jun (za), 10.00-15.00

Éénmalige introductieprijs (voor de 8 bijeenkomsten, Stiltedag inclusief lunch, intake en werkmap) is €450,- inclusief BTW voor particulieren en als je werkgever of verzekeringsmaatschappij betaalt € 550,00 excl. BTW.

Vergoedingen MBSR:
Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBSR training vergoed vanuit de Basisverzekering. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeraars zijn de voorwaarden ruimer. Klik hier voor een overzicht per verzekeraar die te vinden is op de Zorgwijzer.

Aanmelden, meer informatie:
Voor meer informatie en je aanmelden kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mindfulness is het met opzet en bewust ergens je aandacht bij houden. Met je volledige aandacht zijn bij wat je aan het doen bent op dit moment. En mindfulness betekent dan dat je ook nog vriendelijk aanwezig bent in het moment. Zonder oordeel. Dat klinkt heel simpel en makkelijk, (en dat is het eigenlijk ook), maar het blijkt echter toch lastiger te zijn dan je denkt. Want we weten allemaal hoe snel we afgeleid worden. Of handelen op de automatische piloot in plaats van bewust, zoals de keer dat je je niet herinnerde een gedeelte van de weg te hebben geregeden, of waar je je autosleutels hebt gelaten of tijdens een gesprek met iemand stiekem het boodschappenlijstje doornemen in je hoofd. Er zijn legio voorbeelden te bedenken dat je niet mindful bent in de hectiek van de dag en onze aandacht elders is, of we zijn wel met onze aandacht in het hier en nu, maar niet zo vriendelijk. Mindful zijn vraagt oefening.

De 8-weekse mindfulness training is een effectieve methode voor mensen die willen leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en gevoelens, piekeren, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid en burn-out klachten. Mindfulness wordt ook wel een mentale conditietraining genoemd. Je leert de automatische piloot uit te zetten zodat je meer in het hier en nu leeft en meer bewuste keuzes maakt. Mindfulness reikt handvatten aan voor meer balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen. Je leert je eigen patronen te herkennen en hier iets mee te doen als je wilt. Het is een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven.

Heb jij wel eens last van:

 • stress en het gevoel dat het te veel wordt?
 • slecht slapen of burn-out klachten?
 • dat je veel piekert, je snel zorgen maakt, vaak twijfelt en moeilijk nee kan zeggen?
 • angstige of sombere gedachten en gevoelens?
 • chronische vermoeidheid of pijn?
 • niet kunnen genieten van leuke dingen omdat je je teveel zorgen maakt?
 • het gevoel dat je vast zit en niet verder komt?

Dan is een mindfulness training misschien wat voor jou.

Wil jij ook...:

 • Bewuste keuzes maken i.p.v. vanuit de automatische piloot? Ook tijdens de dagelijkse routines zoals eten en drinken en je eigen grenzen leren kennen?
 • Leren omgaan met stress of (chronische) fysieke klachten?
 • Kunnen ontspannen en een positievere levenshouding hebben?
 • Je aandacht en concentratie beter kunnen vasthouden en je hoofd leeg kunnen maken, lekker slapen, ook tijdens drukke of verdrietige periodes?
 • Meer overzicht hebben in je leven?
 • Meer inzicht krijgen in wat je belangrijk vindt in het leven?

Wat leer je tijdens de training?

Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. Het leert je de automatische piloot uit te zetten zodat je meer bewust kan leven in het hier en nu. Bewust en opmerkzaam leven. Door aandachttraining kan je de spiraal van automatische gedachten over jezelf, het piekeren of de gevoelens van onrust en spanning doorbreken.  

Hoe ziet de 8-weekse MBSR  training er uit?

De MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, gegeven door Anne Marie Preusting. Op deze avonden leer je om bewuster en zonder oordelen in het leven te staan. We werken in een groep van maximaal 8 personen. Deze dag is op een zaterdag en inclusief lunch. Je ontvangt een werkboek en geluidsbestanden, zodat je de theorie nog eens kan nalezen en thuis oefen je je geest om helderder, stabiel en veerkrachtig te worden. En ook vriendelijker en minder reactief.

Huiswerk:
Mindfulness kan je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn. De training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 45 - 60 minuten per dag, 6 dagen per week.
Doel:
Verminderen van psychische en lichamelijke klachten, zoals stress en spanningsklachten. Beter leren ontspannen. Verbeteren van energie en zelfvertrouwen, en beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen.  

Praktische Informatie

Avondcursus: Locatie Mind Your Heart, Amsterdamsestraatweg 542, 3553 EN Utrecht

 • 8 maandagavonden in sept-nov 19.00-21.30
  23 & 30 sept
  7, 14 & 28 okt
  4, 11 & 18 nov

Interesse? 

Je kan je on-line aanmelden via het aanmeldingsformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0f 06-41038305. Na de aanmelding volgt een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Voor de training begint heeft iedere deelnemer een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Daarin krijg je meer informatie over de training, kan je vragen stellen en wordt in onderling overleg gekeken of de training geschikt is. 

Kosten
de kosten bedragen € 450,00 inclusief BTW voor particulieren en € 550,00 exclusief BTW wanneer je werkgever of verzekeringsmaatschappij betaalt. Dit is inclusief werkmap en audiobestanden.

Vergoedingen MBSR:
Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBSR training vergoed vanuit de Basisverzekering. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeraars zijn de voorwaarden ruimer. Klik hier voor een overzicht per verzekeraar die te vinden is op de Zorgwijzer.

Vergoedingen MBSR:
Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBSR training vergoed vanuit de Basisverzekering. Via de aanvullende verzekering van veel verzekeraars zijn de voorwaarden ruimer. Klik hier voor een overzicht per verzekeraar die te vinden is op de Zorgwijzer.

Aanmelden, meer informatie:
Voor meer informatie en je aanmelden kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie
Mijn naam is Anne Marie Preusting, de drijvende kracht achter Mind Your Heart Training & Coaching. Naast therapeut, coach en trainer ben ik momenteel categorie 2 Mindfulness trainer en aangesloten bij de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en België. Naast diverse opleidingen gevolgd te hebben op het gebied van training en coaching (op beide gebieden internationaal gecertificeerd), heb ik 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als leidinggevende en 9 jaar als docent. En als partner van mijn man en moeder van onze 3 pubers sta ik midden in het leven en weet als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om mindfulle dagen te hebben. Wil je horen of het klikt? Bel me gerust!    
 

 

 

 

  

Deze 4-daagse training biedt je een totaalpakket, waarin alle aspecten van het dyslectisch zijn worden belicht en waarin je praktische handvaten en strategieën aangereikt krijgt om je werk of studie effectiever uit te kunnen voeren. De training is maatwerk, afgestemd op jouw specifieke vragen en situatie. Aan het einde van de training heb je niet alleen inzicht in hoe je beter om kunt gaan met jouw valkuilen als dyslecticus, maar ken je ook jouw specifieke kwaliteiten als dyslecticus en als werknemer, zelfstandig ondernemer of student. Je weet hoe je deze kwaliteiten in kunt zetten in je werk of studie waardoor je beter zult presteren en optimaal uit de verf komt.

Inhoud training

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is dyslexie en hoe werkt een dyslectisch brein;
 • De gevolgen van jouw dyslexie voor de dagelijkse praktijk;
 • Meervoudige intelligentie test;
 • Overlevingsstrategieën, faalangst en zelfvertrouwen;
 • Snelleestechnieken en methodes om informatie beter te kunnen reproduceren;
 • Alternatieve schrijfstrategieën speciaal voor dyslectici;
 • Effectief communiceren en jezelf presenteren;
 • Ordenings- en timemanagement strategieën;
 • De specifieke talenten en kwaliteiten van jou als dyslecticus en als mens.
 • Resultaten van de training gericht op inzicht

Je hebt na de training inzicht in:

 • De invloed van je dyslexie op jouw werkzaamheden of studie;
 • Jouw manier van informatieverwerking als dyslecticus;
 • Jouw manier van communiceren, zowel schriftelijk als mondeling;
 • De oorzaak van faalangst en weet hoe je daarmee om kunt gaan;
 • De sociale en emotionele aspecten van dyslexie;
 • Jouw valkuilen en hoe deze aan te pakken;
 • Jouw specifieke kwaliteiten en hoe je deze gericht in je werk en of studie in kan zetten.
 • Resultaten van de training gericht op vaardigheden

Aan het einde van de training zijn de resultaten dat je:

 • Sneller leest dan voorheen;
 • Meer informatie onthoudt en informatie sneller reproduceert dan voorheen;
 • Het schrijfwerk beter kunt ordenen en gemakkelijker uitvoert;
 • De ins en outs kent van het mind-mappen;
 • Beter kunt communiceren en jezelf beter presenteert;
 • Handvatten hebt om je werk of studie beter te organiseren;
 • De dyslexie niet langer als een obstakel ervaart;
 • Jouw werk en of studie met meer zelfvertrouwen uitvoert;
 • Je beter kunt concentreren.
 • Deze training wordt gegeven in groepen van maximaal 4 personen en is inclusief lunch.

Meer informatie?

De eerstvolgende 4-daagse trainingen Effectief voor Dyslectici in Utrecht hebben de volgende cusrsusdagen:

 • 17&18 okt, 31 okt&1 nov (do&vrij)
 • 25 t/m 28 nov (ma t/m do)
 • 12&13 dec(do&vrij), 16&17dec (ma&di)
 • 23&24 jan, 30&31 jan (do&vrij)
 • 5&6 mar, 12&13 mar (do&vrij)
 • 7&8 mei, 14&15 mei (do&vrij)
 • 25&26 jun, 2&3 jul (do&vrij)

Je kan meer informatie ontvangen en je aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als docent, leerkracht, intern begeleider of schooldirecteur ben je continu bezig met het sturen en beïnvloeden van gedrag en leerprocessen. Veel mensen in het onderwijs zijn goed in afstemmen, motiveren en inspireren. Maar vaak zonder te weten wát ze daar nu precies voor doen. Als je weet hoe je ergens goed in bent, kun je er meer van doen met minder energie. Met andere woorden: hoe doe jij je succesvolle communicatie? En ook: hoe doe jij je minder succesvolle communicatie?

Welke kinderen en ouders liggen je minder goed en welke overtuigingen houden je (te) hard aan het werk? Wanneer werk je in flow? Heeft wat je doet nog te maken met je missie en hoe kun je meer je bevlogenheid blijven voelen?

Lees meer...

Contact gegevens

Anne Marie Preusting
Coach, Therapeut, Trainer

T: 06 410 38 305
E: amp@mindyourheart.nl
I : www.mindyourheart.nl

 

Praktijkadres:

Gezondheidscenrum Zuilen
Amsterdamsestraatweg 542
3553EN Utrecht

Foto-Straatweg