Volg MYH ook via:

Agenda

Mindfulness - Werk&Leven cursus

  • 8 maandagavonden in het voorjaar, 19.00-21.30
    uitgesteld ivm corona

Klik hier voor meer informatie.

Effectief werken (4-daagse)

  • 25&26 jun, 2&3 jul (do&vrij)
  • 9&10 jul, 23&24 jul (do&vrij); Extra training
  • 10&11 sept, 17&18 sept (do&vrij)
  • 15&16 okt, 22&23 okt (do&vrij)
  • 10&11 dec, 17&18 dec (do&vrij)

InCompany training mogelijk in overleg.

Klik hier voor meer informatie.

Partners

MindYourHeart heeft verschillende samenwerkings verbanden.

MO-Netwerk
Logo samenwerkingspartner

Dynamika
dynamika logo
European Brains @Work

European Brains at Work Logo RGB

Neuro Linguïstisch Programmeren. De officiële internationaal gecertificeerde opleiding tot NLP Practitioner gegeven door een erkende trainer inclusief een internationaal erkend NLP Practitioner diploma voor de deelnemers.

 

Deze opleiding wordt ook gegeven op aanvraag voor bedrijven, scholen en gemeentes.
Op locatie of desgewenst helemaal verzorgd door Mind Your Heart.

Ook thema gebonden NLP workshops kunnen worden verzorgd. Hiervoor wordt geen officieel diploma uitgereikt, maar desgewenst een certificaat van deelname.

Wat is NLP:  

Door middel van NLP kan je leren je eigen krachten en kwaliteiten te versterken. We hebben ons leven lang aandacht gegeven aan de cognitieve ontwikkeling van ons brein. En die vaardigheid en kwaliteit geven we ook weer door aan onze kinderen.

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is een heldere en effectieve communicatiemethodiek. Het gaat over hoe onze zintuigen de prikkels van de buitenwereld opvangen, hoe ons zenuwstelsel deze informatie verder verwerkt en hoe dit zich uit via ons gedrag.
Bewustwording van deze processen geeft je de mogelijkheid om jezelf meer te sturen. Je kan NLP zien als een gereedschap set van technieken om je communicatie en je leven te onderzoeken. Technieken om nog beter te leren communiceren met je omgeving en met jezelf.

Waarbij de focus ligt op de uitspraak: “als iets werkt, doe er meer van. Werkt het niet, doe dan iets anders.” Deze manier van benaderen en begeleiden gaat ervan uit dat de hulpbronnen en vermogens om tot een oplossing te komen, om te leren of gedrag te veranderen zich altijd in de mens of de organisatie zelf bevinden. De focus ligt op oplossingen in plaats van op problemen, op de toekomst in plaats van op het verleden en op wat goed gaat in plaats van wat fout gaat. NLP gaat niet over de inhoud en wel over structuur.

NLP is gebaseerd op de gedachte dat iedereen alle mogelijkheden tot oplossingen al in zich heeft. Alleen heeft degene op het moment dat het probleem zich voordoet geen toegang tot die oplossingen. De bijdrage als begeleider zit dan o.a. in het gericht stellen van vragen die de ander helpen om zelf oplossingen te formuleren. Of, anders gezegd, er achter te komen wat voor hem of haar werkt.
Je leert weinig over excelleren door te onderzoeken van wat niet werkt. Je richten op wat er wél mogelijk is geeft een sneller resultaat. Wat je water geeft dat groeit!

Het is een praktische training die je eigen krachten en kwaliteiten versterkt. Je leert wat je kan doen met verbale en non-verbale communicatie en hoe je taal nog beter kunt inzetten om jezelf en anderen te motiveren. NLP houdt zich bezig met doelen stellen en doelen realiseren. Waarbij een belangrijk uitgangspunt is dat “de kaart niet het gebied is” van Alfred Korzybski. Dat betekent zoveel als: de werkelijkheid zoals zij bestaat is een andere werkelijkheid dan zoals wij haar opslaan in ons systeem.

Het verstand, ons lichaam en de taal werken zodanig op elkaar in dat ze een persoonsgebonden perceptie van de werkelijkheid creëren. Deze theorie brengt met zich mee dat wij handelen en voelen op basis van onze perceptie van de werkelijkheid van de wereld, in plaats van op basis van de werkelijkheid. NLP gaat over zelfsturing en geeft inzicht in hoe die processen in onze hersenen en ons lichaam werken. Als je je daarvan eenmaal bewust bent, dan kun je leren meer regie te krijgen over je leven. NLP is heel praktisch en iedereen kan het leren. Het gereedschap zit in onszelf. Vaak hebben we daar geen weet van. NLP geeft je veel inzicht in hoe communicatie werkt.

Een gevleugelde uitspraak luidt: ‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.’ Anders gezegd: je krijgt wat je communiceert. Ben je daar tevreden over? Ga er vooral mee door. Ben je niet tevreden? Doe wat anders. De keuzemogelijkheden die je aangereikt krijgt kan je toepassen in alle mogelijke contexten. Denk aan je werk, relatie, familie en gezin en je sociale netwerken.
Kortom: NLP helpt je om effectiever te zijn in je dagelijks leven en, zo je wilt, nog succesvoller te worden. Iedereen kan zijn gedrag in positieve zin veranderen.

NLP is een praktische methodiek die gaat over inzicht en vooral ook over het “hoe”, dus niet over de inhoud en wel over de structuur en verschilt met name hierin met andere communicatie opleidingen.

Contact gegevens

Anne Marie Preusting
Coach, Therapeut, Trainer

T: 06 410 38 305
E: amp@mindyourheart.nl
I : www.mindyourheart.nl

 

Praktijkadres:

Gezondheidscenrum Zuilen
Amsterdamsestraatweg 542
3553EN Utrecht

Foto-Straatweg

 

Beroepsverenigingen

MindYourHeart is aangesloten bij de onderstaande beroepsvereningingen:

VMBN
Logo VMBN Cat1

Vereniging Integrale Vitaliteitskunde
Logo VIV